Goed Genieten

Met producten van De Ruijter kunt u goed genieten

 
 

U bent vanzelfsprekend al bekend met de kwaliteit en vakmanschap van Koninklijke De Ruijter. Om de kwaliteit van cacao ook in de toekomst te waarborgen kiest De Ruijter ervoor om met UTZ CERTIFIED samen te werken. Want UTZ CERTIFIED zorgt voor een constante en betere kwaliteit van cacao door het vakmanschap van boeren te verbeteren. Daarmee wordt meteen de basis gelegd voor een duurzame toekomst voor de cacao-boeren.

 

 

Kwaliteit

De Ruijter heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Met zorg en aandacht worden de producten van De Ruijter ontwikkeld en geproduceerd, en wordt vanzelfsprekend ook gezocht naar de beste ingrediënten, zodat u van deze kwaliteit kunt genieten. In de loop der tijd is echter de kwaliteit van cacao onder druk komen te staa; De Ruijter kiest daarom voor UTZ CERTIFIED cacao zodat deze kwaliteit ook in de toekomst gewaarborgd is.

 

Vakmanschap

Al sinds 1860 kent De Ruijter de waarde van echt Vakmanschap. De verantwoordelijkheid voor proces en product gaat samen met maatschappelijke verantwoordeslijkheid voor een duurzame toekomst. Door het UTZ CERTIFIED programma vergroten de cacao-boeren hun vakmanschap wat leidt tot grotere oogsten en betere kwaliteit, alsmede verantwoord gebruik van mensen, middelen en millieu. Behalve het vergroten van de kennis bij de cacao-boeren, betekent dit voor hen ook een beter bestaan!

Cacaoteelt

Van alle cacaoteelt in de wereld komt 70% uit de Ivoorkust en Ghana, en de rest uit Zuid-Amerika en Azië. De cacaoboom groeit in een warm en vochtig klimaat ter hoogte van de evenaar. De cacaobomen hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar, en geven hun eerste vruchten na 5 of 6 jaar.

De cacaoboom heeft tweemaal per jaar bloesem; deze bloesem ontwikkeit zich tot cacaovruchten in 6 maanden tijd. Elk jaar is er een grote oogst in oktober, gevolgd door kleinere oogst in maart.