Search news form

Zoek nieuws

De Ruijter opent eerste boterhammenrestaurant


Amsterdam 4 september 2015 - Vrijdag 4 september, opende Koninklijke De Ruijter het allereerste boterhammenrestaurant van Nederland! De opening werd verricht door food blogger Miljuschka Witzenhausen. In De 9 Straatjes in Amsterdam wordt restaurant De Struisvogel tijdelijk omgetoverd tot een sfeervol ontbijt- en lunchrestaurant: Het Boterhammen Restaurant. Het restaurant staat in het teken van het beleggen van bijzondere boterhammen en broodjes en mensen krijgen er alle ruimte om hun fantasie de vrije loop te laten met de producten van De Ruijter. In het restaurant staat het beleggen van bijzondere boterhammen en broodjes centraal. Bezoekers van het restaurant mogen hun fantasie de vrije loop laten met alle producten van De Ruijter.

Twee soorten broodbeleg

Aanleiding voor de opening van Het Boterhammen Restaurant is recent onderzoek, waaruit blijkt dat de meeste Nederlanders veel brood eten, maar weinig variëren met slechts twee soorten broodbeleg. Bovendien worden de boterhammen in hooguit een kwartiertje routinematig naar binnen geschoven. Terwijl variatie in en aandacht voor voeding er juist voor zorgt dat we van ons eten blijven genieten. Ondanks dat brood erg populair is in Nederland, krijgt het dus niet de aandacht die het verdient. Met dit restaurant wil Koninklijke De Ruijter hier verandering in brengen en mensen inspireren om hun brood weer bijzonder te maken.

Afrekenen met #broodjebijzonder

Het Boterhammen Restaurant in De Struisvogel is voor één week open tussen 9.00 en 14.00 uur. Tussen 4 en 10 september kan iedereen vanaf 9.00 uur binnenlopen om zijn of haar eigen bijzondere broodje te creëren. Verse boterhammen en fruit en De Ruijter producten als Vlokfeest, Anijs-, Vruchten- en Aardbeien-frambooshagel, Muisjes en Bebogeen staan klaar om mee aan de slag te gaan. Er is geen menukaart en geen prijslijst. In ruil voor het delen van een foto van de creatie op social media met #broodjebijzonder, hoeft er niet te worden afgerekend.

print