Search Icon Search Icon
wis alles
Home Recepten
Bananenbrood met De Ruijter Chocoladehagel Puur
Bananenbrood Met De Ruijter Chocoladehagel Puur
 Bananenbrood met De Ruijter Chocoladehagel Puur
Prep Time
30 min
Servings
1 bananenbrood
Ingrediënten:
250 g bloem
1 tl bakpoeder
¼ tl zout
1 ei
225 g suiker
125 ml olie (bijvoorbeeld gesmolten kokosolie of zonnebloemolie)
2 el karnemelk (of gewone melk)
3 rijpe  bananen, geprakt
1 hele banaan
De Ruijter chocoladehagel puur
Benodigdheden
Bakpapier
Cakeblik 
(hand)mixer
Beslagkom 
BEREIDINGSWIJZE
1. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Bekleed het cakeblik met bakpapier.
3. Meng de bloem, bakpoeder en het zout.
4. Mix het ei, de suiker en olie goed door elkaar en voeg dan bij de droge ingrediënten.
5. Mix goed door elkaar tot het een egaal, dik beslag wordt.
6. Voeg de (karne)melk en geprakte bananen toe en mix opnieuw.
7. Doe er dan 65 gram De Ruijter Chocoladehagel Puur bij en roer door.
8. Giet het beslag in de met bakpapier beklede vorm.
9. Halveer de hele banaan in de lengte en leg beide plakken naast elkaar op het beslag. Druk een beetje aan.
10. Zet in het midden van de oven en bak in zo’n 60 tot 75 minuten goudbruin, en check dit door met een satéprikker in het brood te prikken; de prikker moet er droog uitkomen.
11. Laat even afkoelen op een rooster en bestrooi dan met De Ruijter Chocoladehagel Puur.
12. Snijd er mooie plakken van.
13. Extra lekker als de cake nog een beetje warm is…