Home Recepten
Vrolijke ijslollies met De Ruijter vlokken
Vrolijke Ijslollies Met De Ruijter Vlokken
 Vrolijke ijslollies met De Ruijter vlokken
Prep Time
15 minuten + minimaal 3 uur vriezer
Servings
8 stuks
Ingrediënten:
1 liter yoghurt
1 el cacaopoeder
100 g pure chocolade
De Ruijter Chocoladevlokken Melk
Eventueel wat kokossnippers ter garnering 
Benodigdheden
Bakpapier
8 Ijsvormpjes Of 8 Lege danoontje bekertjes (100ml) en 8 Houten Ijsstokjes
Hittebestendige Kom
Pannetje  
BEREIDINGSWIJZE
1. Doe 750g yoghurt in een kom, strooi er 100g De Ruijter chocoladevlokken melk bij en roer door elkaar.
2. Vul de ijsvormpjes of Danoontje bekertjes tot 2/3. Zet in de vriezer.
3. Doe ondertussen het cacaopoeder bij de overgebleven yoghurt (ongeveer 250g) en roer door.
4. Haal na 1 uur de vormpjes uit de vriezer en vul de vormpjes tot de rand aan met de chocoladeyoghurt. Zet de stokjes in het midden van de vormpjes en zet minimaal 2 uur terug in de vriezer.
5. Smelt ondertussen de pure chocolade au-bain-marie. Doe hiervoor de chocolade in blokjes in een kom en zet deze op een pan met water op het vuur. Roer af en toe door.
6. Haal de ijsjes uit de vriezer en verwijder ze uit de vormpjes door ze heel kort onder de warme kraan te houden.
7. Leg op een stuk bakpapier en besprenkel met de gesmolten chocolade en wat Vlokken en eventueel wat kokossnippers. Even hard laten worden en dan… smullen maar!