Search Icon Search Icon
wis alles
Home Recepten
Wentelteefjes met Gekaramelliseerde Appeltjes en Pure Vlokken
Wentelteefjes Met Gekaramelliseerde Appeltjes En Pure Vlokken
 Wentelteefjes met Gekaramelliseerde Appeltjes en Pure Vlokken
Prep Time
30 min
Servings
2 porties
Ingrediënten:
4 dikke sneetjes wit brood
1 ei
300 ml melk
2 zakjes vanillesuiker
2 appels
2 eetlepels suiker
2 theelepels kaneel
250 ml slagroom
1 pak De Ruijter Pure Vlokken
Boter of olie om in te bakken
Benodigdheden
(hand)mixer
Koekenpan
Platte Schaal Of Kom
BEREIDINGSWIJZE
1. Klop de slagroom met 1 zakje vanillesuiker met een (hand)mixer stijf. Zet opzij.
2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.
3. Verhit een beetje boter of olie in een pan en bak de appels goudbruin.
4. Strooi er twee eetlepels suiker over en laat de suiker karamelliseren.
5. Bestrooi met 1 theelepel kaneel en laat even afkoelen.
6. Klop het ei los in een platte schaal. Voeg de melk, 1 zakje vanillesuiker en 1 theelepel kaneel toe en roer goed door.
7. Verhit opnieuw boter of olie in een pan.
8. Doop een sneetje brood in het eimengsel en leg vervolgens in de pan.
9. Bak zo’n 2 minuten aan iedere kant, tot het brood lichtbruin van kleur is.
10. Herhaal voor de andere sneetjes.
11. Leg op twee borden een wentelteefje.
12. Beleg met room, gekaramelliseerde appeltjes en bestrooi met De Ruijter Pure Vlokken.
13. Dek af met een tweede wentelteefje.
14. Dat wordt smullen!