Home Recepten
Chocolademuffins met De Ruijter Chunks extra puur
Chocolademuffins Met De Ruijter Chunks Extra Puur
 Chocolademuffins met De Ruijter Chunks extra puur
Prep Time
30
Servings
12 muffins
Ingrediënten:
110 gram havermout
2 bananen (à 280 gram)
130 gram roomkaas
25 gram honing
3 eieren
30 gram bakpoeder
50 gram cacaopoeder
30 gram De Ruijter Chunks extra puur
180 gram slagroom
30 gram cacaopoeder
100 gram roomkaas
Topping: De Ruijter Chunks extra puur
Benodigdheden
Keukenmixer Of Blender*
Muffin-bakvorm Voor 12 Cupcakes
12 Papieren Cupcake-vormpjes
Garde Of Handmixer
Optioneel: Spuitzak
BEREIDINGSWIJZE
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats de papieren cupcake vormpjes in de cupcake-bakvorm. Gebruik je geen papieren vormpjes? Vet de cupcake-vorm goed in met boter.
2. Mix alle ingrediënten, behalve de De Ruijter Chunks extr puur met elkaar tot een glad beslag.
3. Schep de Chunks door het beslag en verdeel het beslag daarna in de cupcake vormpjes. Doe de vormpjes niet te vol, want het beslag zet nog flink uit in de oven! 
4. Bak de chocolade muffins in 20 minuten af in het midden van de oven.
5. Wacht tot de muffins helemaal zijn afgekoeld, voordat je aan de slag gaat met de room.
6. Voor de chocoladeroom klop je de slagroom stijf met de garde of handmixer. Meng daarna de roomkaas en cacaopoeder door de slagroom.
7. Versier de muffins met de chocolade room en De Ruijter Chunks extra puur.
8. Geniet ervan!