Home Recepten
Verwendonuts met De Ruijter Royale hagelslag
Verwendonuts Met De Ruijter Royale Hagelslag
 Verwendonuts met De Ruijter Royale hagelslag
Prep Time
20 min + 30 min koelkast
Servings
4 donuts
Ingrediënten:
4 donuts (van de gebakafdeling)
Vers fruit, bijvoorbeeld aardbeien en frambozen
50 gram gehakte chocolade naar keuze
De Ruijter Royaal hagelslag
45 gram bloem
240 milliliter melk
200 gram roomboter, ongezouten
200 gram poedersuiker
1 vanille peul of 1 zakje vanille suiker
*Heb je geen zin om zelf botercrème te maken, je kunt in veel supermarkten bij de bak artikelen ook kant-en-klare botercrème kopen of gebruik slagroom
Benodigdheden
Pannetje
Plastic Folie
2 Kommetjes
Garde Of Handmixer
Optioneel: Spuitzak
BEREIDINGSWIJZE
1. Begin met het maken van de botercrème, tenzij je een kant-en-klare variant gebruikt.
2.  Doe de bloem, melk en het merg uit de vanillepeul in een pan en klop met een garde door.
3. Zet de pan op het vuur en breng het geheel al roerend an de kook. Zet het vuur lager zodra het mengsel begint te koken. Laat de massa doorgaren tot het dikker wordt. Na ongeveer 5 minuten is het mengsel dik genoeg.
4.  Doe het in een kom of bakje en bedek het met plastic folie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
5. Klop ondertussen in een andere kom de boter en poedersuiker luchtig.
6. Voeg het afgekoelde bloem mengsel toe aan de opgeklopte boter. Klop het geheel nog eens 5 minuten goed door en laat het vervolgens een half uur in de koelkast opstijven.
7. De botercrème is nu klaar voor gebruik.
8. Snijd de donuts doormidden. Verdeel wat botercrème over de onderste helft van de donuts. Dit kun je met een spuitzak doen of verdeel de botercrème over de donuts met een lepel. Leg op de botercrème wat vers fruit.
9. Leg de bovenste helft van de donuts op de onderste helft. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Verdeel wat chocolade over de bovenkant van de donuts en versier ze vervolgens met De Ruijter Royaal Hagelslag.