Havermout Koekjes met Royaal Chocolade Vlokken

Home Recepten
Havermout Koekjes met Royaal Chocolade Vlokken
Havermout Koekjes Met Royaal Chocolade Vlokken
 Havermout Koekjes met Royaal Chocolade Vlokken
Prep Time
60 minuten
Total Time
1hr.
Ingrediënten:
140 g Bloem
140 g boter
40 g kristalsuiker
40 g lichte basterdsuiker
1 ei
70 g havermout
75 g De Ruijter Royale Vlokken
1 tl bakpoeder
1 tl vanille extract
BEREIDINGSWIJZE
  1. Meng boter en suiker tot één geheel.
  2. Voeg dan het ei en het vanille-extract toe, en mix terug tot één geheel.
  3. Voeg de havermout, het bakpoeder en de bloem toe en mix alles tot een mooi deeg. Het is normaal dat het deeg vrij plakkerig is.
  4. Voeg de royale chocoladevlokken toe en meng ze door het deeg.
  5. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het deeg 30’ rusten in de koelkast
  6. Verwarm de oven voor op 175°C.
  7. Neem een bakplaat en leg daarop een vel bakpapier (of een siliconenmatje)
  8. Rol balletjes van het deeg met een diameter van ongeveer 4cm. Schik ze op de bakplaat (laat voldoende ruimte tussen)
  9. Druk de balletjes lichtjes plat tot koekjes van allemaal dezelfde grootte.
  10. Bak de koekjes 15 à 20 minuten in de oven. Opgelet: de baktijd kan verschillen naargelang het type oven. Controleer op het einde dus regelmatig het resultaat.