Moederdag Taart met Witte Vlokken en Hagelfeest

Home Recepten
Moederdag Taart met Witte Vlokken en Hagelfeest
Moederdag Taart Met Witte Vlokken En Hagelfeest
 Moederdag Taart met Witte Vlokken en Hagelfeest
Total Time
1hr. 30min.
Ingrediënten:
250 bloem
100 suiker
145 boter
1 ei
1 vanille aroma
1 zout
250 frambozen
250 mascarpone
300 slagroom
80 poedersuiker
1 aardbeien
1 Hagelfeest
1 Witte Vlokken
Benodigdheden
Bakpapier
Spuitzak Met Spuitmond Naar Keuze
Vershoudfolie
Zelfgetekend Hartjes Sjabloon (+/- 8 Cm Breed)
BEREIDINGSWIJZE
Bereidingswijze zanddeeg
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de bloem met de suiker en het zout
  3. Voeg de boter toe en wrijf door de bloem
  4. Voeg het ei en het vanille-aroma toe en kneed kort tot 1 geheel
  5. Wikkel het deeg in vershoudfolie (platte bol) en laat 1 uur rusten in de koelkast
  6. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 à 4 mm en snijdt er 2 hartjes uit
Tip: Snijd het deeg uit op het bakpapier, zo hoef je het hartje straks niet meer op te tillen
  1. Laat de uitgesneden hartjes een halfuurtje rusten in de koelkast
  2. Bak 12 à 15 minuten op 180°C (of tot de koek goudgeel is en de randjes een beetje bruin zien)
  3. Laat volledig afkoelen voor je de hartjes van de bakplaat haalt
Bereidingswijze frambozen mascarponecrème
  1. Mix de helft van de frambozen met de helft van de suiker
  2. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker
  3. Roer de mascarpone heel kort even los en voeg samen met de gemixte frambozen toe aan de slagroom.
  4. Klop alles nog heel kort door elkaar (stop zodra alles 1 geheel vormt)
Samenstelling
  1. Spuit toefjes mascarponecrème op het onderste hartje
  2. Leg het andere hartje erbovenop en spuit het terug vol toefjes mascarponecrème
  3. Werk af met het de aardbeien en de andere helft van de frambozen en bestrooi met de hagelslag en witte vlokken